Osnova ubrzanja svih digitalnih biznis inovacija

Promenjeno ponašanje kupaca sa potrebom za trenutnim pristupom informacijama preko više digitalnih kanala stvorilo je potrebu za većom brzinom u isporuci proizvoda i usluga. Paralelno, sposobnost da se odgovori u veći broj puta u kraćem vremenskom roku zahteva brži razvoj kao i kraće cikluse isporuke. Sve ove stvari su dovele do pojave DevOps praksi kao osnove za ubrzanje digitalnih poslovnih inovacija.

Šta je DevOps?

DevOps je praksa čija je osnovna namena da obezbedi dodatnu vrednost i brži odziv kroz brze, visokokvalitetne cikluse isporuke aplikacija uz nove setove alata koji bi trebalo da podrže ovu praksu. Moderne aplikativne platforme zasnovane na tehnologiji kontejnera i mikroservisima su osnova DevOps prakse, i značajno pomažu u isporuci sigurnih i inovativnih softverskih usluga brzinom digitalnog poslovanja. DevOps omogućava povezivanje zastarelih aplikacija sa novijim aplikacijama i infrastrukturom koje su Cloud-native.

Pošto olakšavaju saradnju između razvojnih i operativnih timova odvajanjem oblasti odgovornosti, kontejneri su suštinski deo DevOps-a i stoga je RedHat OpenShift kontejnerska platforma definitivno najbolja opcija.

Osnovni benefiti DevOps-a

Veći povraćaj ulaganja (ROI) sa više aplikacija za manje vremena

Povećana produktivnost programera sa bržim razvojnim ciklusima

Smanjeno IT vreme uključeno u razvoj i podršku novih aplikacija

Niži troškovi kroz veću efikasnost

Poboljšan kvalitet i pouzdanost usluge

Smanjen rizik od raspoređivanja

Brže prilagođavanje tržišnim promenama i sticanje konkurentske prednosti kroz brži dolazak do tržišta

Poboljšano zadovoljstvo kupaca

Please enter your email address so you can download the brochure