Edge computing

Koristite uvide koji su bliži mestu stvaranja podataka

Edge computing sa 5G-om stvara ogromne mogućnosti u svakoj industriji. On približava obradu i skladištenje podataka mestu gde se podaci generišu, omogućavajući bolju kontrolu podataka, smanjene troškove, brže kreiranje uvida i odgovora na njih, kao i neprekidne operacije.

clicking on tablet

Koje su ključne mogućnosti Edge computinga?

computer, desktop, data, cloud, icon

Upravljajte velikim obimom distribucije softvera

Smanjite nepotrebnu administraciju, uštedite povezane troškove i postavite softver tamo gde i kada je to potrebno.

document

Iskoristite open souce tehnologiju

Iskoristite napredno računarsko rešenje koje neguje sposobnost inovacija i može da se nosi sa raznolikošću opreme i uređaja na današnjem tržištu.

laptop, security

Rešite bezbednosne probleme

Znajte da su prava zadaci dodeljeni pravoj mašini u pravo vreme. Uverite se da postoji jednostavan način za upravljanje i sprovođenje procedura Vaše kompanije.

handshake, partners

Uključite pouzdanog partnera sa dubokom ekspertizom u datoj industriji

Pronađite vendora sa proverenom multi-cloud platformom i sveobuhvatnim portfolijom usluga osmišljenih da povećaju skalabilnost, ubrzaju performanse i ojačaju bezbednost u Vašim Edge implementacijama. Razgovarajmo o proširenim uslugama koje maksimiziraju inteligenciju i performanse na Edge-u.

U kojim oblastima Edge computing može poboljšati Vaše poslovne procese?

desktop computers, map, keyboards
  • Edge computing je distribuirana računarska infrastruktura koja približava poslovne aplikacije izvorima podataka kao što su IoT uređaji ili lokalni Edge serveri. Blizina podacima na njihovom izvoru može doneti značajne poslovne koristi, uključujući brže uvide, poboljšano vreme odziva i bolju dostupnost propusnog opsega.
  • Eksplozivan rast i sve veća računarska moć IoT uređaja rezultirali su neviđenim količinama podataka koja će nastaviti da raste kako 5G mreže povećavaju broj povezanih mobilnih uređaja.
  • U prošlosti je potencijal Cloud-a i veštačke inteligencije bio u automatizovanju i ubrzavanje inovacija izvođenjem konkretnih uvida iz podataka. Ali neviđena razmera i složenost podataka koje stvaraju povezani uređaji nadmašila je mogućnosti mreže i infrastrukture.

clicking on a tablet
  • Slanje svih podataka koje generišu uređaji u centralizovani centar podataka ili u Cloud izaziva probleme sa propusnošću i kašnjenjem. Edge computing nudi efikasniju alternativu – podaci se obrađuju i analiziraju bliže tački na kojoj su stvoreni. Pošto podaci ne prelaze preko mreže u Cloud ili centar podataka koji se obrađuje, kašnjenje se značajno smanjuje. Edge computing – i Mobile Edge computing na 5G mrežama omogućavaju bržu i sveobuhvatniju analizu podataka, stvarajući priliku za dublji uvid, brže vreme odziva i poboljšano korisničko iskustvo.
  • Bez obzira na to koja Vas vrsta Edge computinga zanima – Clod Egde, IoT Edge ili Mobile Edge – budite sigurni da ćete sa nama pronaći rešenje koje Vam može pomoći da ostvarite sve svoje ciljeve.

Please enter your email address so you can download the brochure