Pattern Pattern
Home Insights Blog Digitalna solidarnost: Suočavanje sa izazovom COVID-19 komunikacijama sledeće generacije

Digitalna solidarnost: Suočavanje sa izazovom COVID-19 komunikacijama sledeće generacije

Važnost komunikacije nikada nije bila tako jasna kao danas. U 2020. godini, COVID-19 je preoblikovao svaki aspekt našeg života, primoravajući nas da se fizički distanciramo i okrenemo digitalnoj tehnologiji da bismo se povezali sa stvarima koje su najvažnije. Način na koji živimo i radimo pretrpeo je temeljnu promenu.

Za mrežne provajdere, važnost održavanja robusne, sigurne mreže je najvažnija. Kako potražnja za propusnim opsegom raste neviđenom brzinom, još veći izazov postalo je osiguravanje pouzdanog povezivanja kupaca i sistema.

IBIS Instruments, sa sedištem u Srbiji, je ekspert za integraciju sistema i razvoj softvera i IBM Platinum poslovni partner, koji posluje u šest zemalja jugoistočne Evrope. Kompanija je osnovana 1996. godine i naš fokus je prvenstveno na telekomunikacionom prostoru. IBIS sarađuje sa nekim od najvećih provajdera u regionu, brzo proširujući poslovanje u druge sektore, koji uključuju finansijske usluge i javni sektor, i radi na proširenju poslovanja sa pogledom na ostatak Evrope i šire.

IBIS sarađuje sa brojnim dobavljačima tehnologija, uključujući IBM, pri čemu se više od polovine naših korisnika oslanja na IBM tehnologiju. Sa preko 40 posvećenih IBM-ovih stručnjaka, pomogli smo nekima od najvećih telekomunikacionih kompanija u našem regionu da prihvate digitalnu transformaciju kako bismo ih postavili na put ka uspehu u hibridnoj multicloud eri.
Vrhunac tog iskustva je rešenje Operation and Service Insight (OSI) – jedinstveno sveobuhvatna ponuda, koja omogućava klijentima da upravljaju sve složenijim IT i mrežnim infrastrukturama sa kraja na kraj u realnom vremenu, omogućavajući im da pruže najviše nivoe usluge klijentima. OSI pomaže u održavanju kvaliteta usluge, istovremeno smanjujući složenost održavanja i rada kritičnih sistema.

Jedan od naših klijenata, velika evropska telekomunikaciona kompanija, ima preko milion dnevnih događaja u proizvodnji. Implementacijom OSI-a stekli su vidljivost od kraja do kraja i naprednu analitiku za prediktivno održavanje. Rezultat: 30% uštede troškova, 30% smanjenja vremena održavanja i 99% smanjenja kritičnih situacija.

Dolazak 5G

Ali to je samo početak. Pojava 5G predstavlja novo doba u komunikacionoj tehnologiji, a IBIS i naši klijenti, radeći sa IBM tehnologijom, spremni su da otključaju njegov revolucionarni potencijal.

Već́ vidimo eksponencijalni rast obima i raznolikosti mrežnih podataka kako se i broj IoT uređaja širi. Sposobnost obrade i analize podataka bliže njihovoj tački stvaranja znači smanjenu latenciju unutar mreže, dok istovremeno znači i sposobnost povećanja uvida i bržeg odziva i poboljšano korisničko iskustvo. A ključ za sve to je Edge računarstvo.

Kada se grade rešenja za rešavanje ove nove ere naprednog umrežavanja, IBM je jedina održiva opcija. Kombinacija IBM-ovog Cloud Pak-a za Multicloud Management, IBM Edge Computing-a sa Watson AIOps-om i Red Hat OpenShift-om su temelji nove generacije IBIS rešenja. Sa IBM-om, u mogućnosti smo da ponudimo visoko sofisticiranu automatizaciju u svim vrstama mrežne topologije sa dinamikom u realnom vremenu, omogućavajući klijentima da se suoče sa najsofisticiranijim izazovima u pogledu upravljanja opterećenjem i saobraćajem.

Pandemija COVID-19 istakla je važnost robusnih i sigurnih mrežnih mogućnosti u vreme kada te mogućnosti nikada nisu bile traženije. To što se ovo dogodilo baš u vreme kada je napredno umrežavanje na ivici nove ere, znači da potražnja za 5G, koja je već́ bila velika, raste iznad očekivanja. IBIS je u partnerstvu sa IBM-om spreman da pomogne klijentima da udovolje toj potražnji.

Otkrijte više o tome kako vam IBIS i IBM mogu pomoći da iskoristite potencijal mogućnosti 5G.

Tekst preuzet sa stranice:

https://www.ibm.com/blogs/business-partners/digital-solidarity-facing-the-covid-19-challenge-with-next-generation-communications/