Pattern Pattern
Home Insights Vesti i Događaji Ibis Solutions na 21. Tehnobank konferenciji

Ibis Solutions na 21. Tehnobank konferenciji

Tokom 6. i 7. aprila u Beogradu održana je 21. konferencija Tehnobank. Ono šta je na prvi pogled bilo vidljivo jeste veoma veliki broj posetilaca, kako sa strane vendorskih kompanija koja nude rešenja tako i predstavnika finansijskog sektora u Srbiji. Ibis Solutions, kao jedna od dominantnih domaćih kompanija koja se bavi sistemskim integracijama kao i razvojem specifičnog softvera za finansijski sektor, na štandu u centralnom delu manifestacije predstavila je portfolio svojih softverskih rešenja namenjenih finansijskom sektoru.

Technobank je vodeća konferencija u regionu Jugoistočne Evrope sa višedecenijskom tradicijom, koju odlikuju veliki broj posetilaca, poslednja inovativna rešenja renomiranih kompanija izlagača i stalni fokus na aktuelne teme iz oblasti informaciono komunikacionih tehnologija u bankarstvu, plaćanjima, finansijama i sigurnosti. Upravo zbog toga Ibis Solutions se trudi da svake godine finansijskim institucijama predstavi novine koje im mogu biti od pomoći u automatizaciji i daljoj digitalizaciji procesa kao i unapređenju korisničkog iskustva.

„Za ovu priliku odlučili smo se da predstavimo temu „Application Autopilot“ kao integrisani koncept za automatizovani menadžment kritičnih poslovnih aplikacija, a koji kao takav na našem tržištu naročito može biti od interesa, imajući na umu konsolidaciju bankarskog sektora tj. integracije banaka, polako usmeravanje u pravcu public cloud-a, kao i fluktuaciju radne snage, što se sve vrlo uspešno može adresirati sa autopilot konceptom“ naveo je Ilija Lazović Direktor za Sistemske integracije Ibis Solutions-a i jedan od govornika na Tehnobank konferenciji.

Uvođenje mogućnosti autopilot režima aplikacija omogućava kompanijama potpuni monitoring performansi aplikacija (APM), dinamičko upravljanje resursima aplikacija (ARM) kao i autonomnost i automatizaciju rada baziranu na AI (AIOps), što sve u kombinaciji predstavlja odlično rešenje za trenutno goreće izazove u bankama ali i u drugim finansijskim institucijama.

Osim navedenog, Ibis Solutions je na Tehnobanku predstavio Phoenix Default Tool, softversko rešenje za implementaciju nove Default definicije koja pokriva sve unapred definisane UTP okidače i situacije propisane od strane Evropske centralne banke kao i lokalnih regulatora. Takođe, zanimljiva novina je i MARIA, softver za procenu vrednosti nepokretnosti koja je overena od strane licenciranog procenitelja.