Pattern Pattern
Home Insights Vesti i Događaji Ibis Solutions na IBM Think 2024

Ibis Solutions na IBM Think 2024

Predstavnici kompanije Ibis Solutions imali su prilike da učestvuju na jednoj od  najznačajnijih ovogodišnjih IT događaja – IBM Think konferenciji održanoj u Bostonu od 20. do 23. maja 2024. U društvu predstavnika više od 1.000 kompanija koje su se okupile širom sveta razmatrano je kako različiti AI modeli mogu pozitivno uticati na razvoj poslovanja.

Tokom IBM Think konferencije, posebna pažnja je bila usmerena na veštačku inteligenciju (AI) i njenu sve veću primenu u različitim industrijama. Ono što su kolege iz IBM-a želele da istaknu jeste kako AI modeli mogu da unaprede poslovne procese, poboljšaju efikasnost i transformišu korisničko iskustvo. Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim AI tehnologijama i čuju primere uspešne primene ovih rešenja u stvarnom svetu.

Među ključnim govornicima na konferenciji bili su ugledni lideri industrije, kao što su Arvind Krishna, predsednik i izvršni direktor IBM-a, Shadman Zafar, zamenik direktora za informacione tehnologije u Citi-ju, Shantanu Narayen, predsednik i izvršni direktor Adobe-a, Máirín Duffy, menadžer za softversko inženjerstvo u InstructLab-u, Red Hat®, i H.E. Dr. Esam Alwagait, direktor Nacionalnog informacionog centra, Saudijske uprave za podatke i veštačku inteligenciju. Njihova izlaganja pružila su dubok uvid u budućnost AI tehnologija i strateške pristupe njihovoj implementaciji.

„Kao dugogodišnji partner IBM-a u CEE regionu sa značajnim iskustvom u poslovnoj automatizaciji i digitalnoj transformaciji, sa zadovoljstvom smo prisustvovali ovoj konferenciji. Imali smo priliku da se upoznamo sa novim trendovima i saznamo kako IBM vidi budućnost. Think konferencija ne samo da okuplja stručnjake iz celog sveta i omogućava razmenu znanja, već u velikoj meri oblikuje globalnu IT zajednicu i otkriva buduće pravce razvoja novih tehnologija. Sa velikim entuzijazmom iščekujemo primenu ovih inovacija u praksi i, zajedno sa našim korisnicima, želimo da doprinesemo daljoj optimizaciji IT okruženja. Siguran sam da će modeli veštačke inteligencije i mašinskog učenja predstavljeni ovde uskoro biti viđeni u praksi, ubrzavajući transformaciju poslovnih procesa, unapređujući donošenje odluka i podstičući inovacije u različitim industrijama,“ izjavio je Ilija Lazović, BDM kompanije Ibis Solutions.