Pattern Pattern
Home Insights Vesti i Događaji Ibis Solutions na IDC CIO Summit-u

Ibis Solutions na IDC CIO Summit-u

U prelepom ambijentu hotela Park Plaza Histria u Puli, od 5. do 7. juna, u organizaciji IDC Adriatic održan je još jedan IDC CIO Summit. Nakon dve godine koje je primarno obeležila pandemija, stotinak predstavnika visokog menadžmenta kompanija iz celog regiona sastalo se da kroz više različitih sesija predavanja, otvorenih diskusija i druženja podele iskustva i definišu najbolje načine za dalju digitalnu transformaciju kompanija i celokupnog tržišta. Ibis Solutions je na ovom događaju učestvovao u svojstvu „Networking partnera“.

Ubrzana digitalizacija u svim aspektima poslovanja zahteva mnogo veću odgovornost IT menadžera, njihovu uključenost u sve procese u kompanijama kao i direktan proaktivan uticaj na kreiranje novih biznis praksi. Uz sve to, celokupno tržište neprestano evoluira u različitim pravcima. IDC CIO Summit se pokazao kao dobro mesto gde je moguće sagledati prednosti i izazove implementacije najnovijih IT dostignuća u kompanijama koje ne posluju nužno u tom domenu. Ovo je veoma bitno da bi se anticipirao proces kretanja novih tehnoloških trendova i njihove primene u praksi.

„Okolnosti u svetu, posebno u prethodnih par godine navele su sve kompanije, pa i one koje su do sada poslovale na tradicionalnim osnovama, da kompletno transformišu svoje poslovanje i ubrzano digitalizuju gotovo sve svoje procese. Upravo zbog toga verujem da je učešće na jednom ovakvom skupu suštinski bitno za razvoj svake perspektivne kompanije jer na jednom mestu možete da sagledate sve aspekte digitalizacije ali i izazove koji se nalaze na tom putu. Drago mi je što smo u manje formalnoj atmosferi čuli iskustva predstavnika kompanija koje su se do sada susretale sa izazovima koje nas tek čekaju ali smo sa druge strane i mi podeliti iskustva iz domena koja su naša specijalnost“ naveo je Ilija Lazović, Direktor za Sistemske integracije Ibis Solutions-a.

Do naredne godine ostaje nam da se nadamo da će nam okolnosti dozvoliti redovnu organizaciju i prisustvo na ovakvim događajima jer ništa ne može da zameni iskustva iz prve ruke koja možete dobiti na događajima koji se organizuju uživo.