Pattern Pattern
Home Insights Vesti i Događaji Ibis Solutions na Petom Samitu energetike u Trebinju

Ibis Solutions na Petom Samitu energetike u Trebinju

Predstavnici kompanije Ibis Solutions sa zadovoljstvom su prisustvovali petom Samitu energetike „SET Trebinje 2024“, koji je okupio više od 800 posetilaca tokom tri dana koliko je sam događaj trajao. Ovaj značajan skup, koji se smatra jednim od najprepoznatljivijih u ovom delu Evrope, pruža priliku za razmenu znanja i iskustava u oblasti energetike, posebno kada je reč o savremenim trendovima i inovacijama.

SET Trebinje je izuzetna prilika za unapređenje povezanosti energetskih kompanija iz regiona, kako javnih tako i privatnih i predstavlja ključni događaj u regionu koji okuplja vodeće stručnjake iz oblasti proizvodnje i prenosa energije, održivosti, tržišta i energetske tranzicije. Kroz sedam panela i raznovrsne teme diskusija, Ibis Solutions je imao priliku da učestvuje u razmeni ideja i da da svoj doprinos razvoju energetske stabilnosti i efikasnosti u regiona.

Okupljajući čelnike, inovatore i regionalne naučnike, Samit ima za misiju postizanje bolje povezanosti privrede, politike i nauke, fokusirajući se na energetsku sigurnost Zapadnog Balkana, tranziciju sa fosilnih goriva na obnovljive izvore energije i jačanje energetske efikasnosti. Uz podršku Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske, Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara, ovaj skup promoviše saradnju i ideje koje oblikuju održivu budućnost, koristeći prirodne resurse u funkciji napretka i razvoja.

„Naša kompanija je posvećena razvoju inovativnih i održivih energetskih rešenja, povećanju energetske efikasnosti i tranziciji ka čistijim izvorima energije, te smo izuzetno ponosni što smo deo ovogodišnjeg Samita. Uvereni smo da je uključivanje čitavog društva na čelu sa kompanijama koje se bave razvojem novih tehnologija ključna za uspešno postizanje ciljeva održive energetske tranzicije. Kao i do sada, nastavićemo da podržavamo inicijative koje doprinose održivom razvoju i stvaranju energetski stabilnog okruženja za buduće generacije.“ istakao je Bojan Šajinović menadžer za ključne kupce u Ibis Solutions.