Pattern Pattern
Home Insights Vesti i Događaji Ibis Solutions započeo razvoj novog IoT rešenja sa kompanijom Strawberry Energy

Ibis Solutions započeo razvoj novog IoT rešenja sa kompanijom Strawberry Energy

Sa sve bržim porastom populacije u urbanim područjima, ali sa druge strane i ubrzanim razvojem novih tehnologija, fokus modernog društva dominantno se okreće ka IoT tehnologiji koja u značajnoj meri može doprineti poboljšanju kvaliteta života u gradovima. Upravo zbog toga, Ibis Solutions i Strawberry Energy udružili su snage sa ciljem da korišćenjem napredne analitike dodaju potpuno nove funkcije proizvodima koji su odavno potvrđeni kao deo osnovne infrastrukture pametnih gradova.

Najbolje multifunkcionalno IoT rešenje za zelene površine u okviru pametnih gradova predstavlja Pametna klupa – mesto za odmor koje pruža mnogo više od toga. Zahvaljujući IoT senzorima, ova klupa meri i prati informacije o nivou zagađenosti vazduha, koncentraciji CO2, temperaturi, vlažnosti vazduha, vazdušnom pritisku, nivou buke itd.

„Naša klupa korisnicima pruža besplatan Wi-Fi internet i mogućnost punjenja mobilnih uređaja. Istovremeno, potpuno je energetski nezavisna jer koristi solarne panele i skladišti energiju u integrisanim baterijama kako bi mogla nesmetano da radi noću kao i danima kada ima manje sunca. Veoma bitna stvar je i da je klupa pogodna za sve vrste brendiranja, tako da se lako uklapa u svako okruženje. Saradnja sa kompanijom Ibis Solutions daje nam mogućnost implementacije najmodernijih tehnologija i softverskih rešenja, što će našem proizvodu dati dodatni set funkcionalnosti“ istakao je Miloš Milisavljević, CEO kompanije Strawberry Energy.

„Veoma smo ponosni što je naša kompanija odabrana za implementaciju napredne IoT analitičke platforme zasnovane na Cloud tehnologiji za Strawberry pametne klupe, koje su se u praktičnoj primeni već dokazale na više kontinenata. Stoga je naša odluka bila da razvijemo skalabilnu plug-and-play softversku platformu hostovanu na AWS infrastrukturi, koja se može veoma lako instalirati u bilo kojoj zemlji na svetu. Naš iskusan tim nastaviće da radi na daljem razvoju ovog vrhunskog proizvoda namenjenog unapređenju funkcija pametnih gradova“, rekao je Vladimir Rakić, direktor razvoja softvera u Ibis Solutions.