Pattern Pattern

Lepota Oblaka

Ibis Solutions i IDC organizovali su stručnu konferenciju 9.decembra 2021. na temu „Lepota oblaka – Hibridna budućnost. Nađite najbolji put za svoju organizaciju“. Ukoliko niste bili u prilici da prisustvujete, snimak konferencije možete pogledati na ovom linku.

U susret novim izazovima potrebno je dobro pogledati mapu digitalne transformacije, gde se na njoj nalazimo i kako da najbrže i najefikasnije dođemo do ostvarenja strateških ciljeva. Čini se da svake nedelje čujemo za nove tehnologije koje su u trendu i organizacije koje progresivno hrle ka digital native modelu. Svakako, jedan od prvih koncepata na koji pomislimo je – Cloud. Savremena biznis strategija se ispostavlja kao gotovo nemoguća za realizaciju bez adopcije Cloud tehnologija, bez obzira da li je reč o private, public ili hybrid cloud opcijama.

Ne postoji set pravila koji će biti magično rešenje za sve organizacije koje žele da se transformišu, niti univerzalan savet koji će baš svakome biti po meri. Ali, postoje znanja, iskustva i projekti, koji vam mogu pomoći da Cloud usvojite na način i tempom koji vam odgovara.

Na konferenciji je bilo reči o:

• Modernim konceptima Cloud adopcije
• Tehnologijama i praksama vezanim za Cloud native pristup
• Povezivanju poslovne i Cloud strategije
• Projektima na kojima su benefiti ovog pristupa brzo vidljivi
• Zajedničkim izazovima i kako da im pristupimo

Govornici i panelisti na konferenciji bili su:

Nevena Conjić – Regional Manager for Adriatics, IDC
Ilija Lazović – Executive Director of System Integration, Ibis Solutions
Branko Tadić – Hybrid Cloud and AI Technical Manager, IBM Easten Europe
Milan Bukurović – CTO, Nelt Grupa
Bela Klašnja – CTO, Ananas
Srđan Milojević – Head of IT Governance Directorate, OTP Bank Serbia