Pattern Pattern
Home Insights Vesti i Događaji Team Building 2021 – vredelo je čekati

Team Building 2021 – vredelo je čekati

Nakon prethodnih godinu ipo dana koji su bili veoma izazovni i tokom kojih smo svi uglavnom radili od kuće, leto je donelo lepo vreme i mogućnost da se svi najzad okupimo na druženju kakva su i do sada bila karakteristična za Ibis. Osim činjenice da dugo nismo bili na okupu, ova godina je karakteristična i po tome što u njoj obeležavamo 25 godina poslovanja Ibis Grupe što je dodatno podgrejalo atmosferu.

Vreme nas je poslužilo pa smo idealan letnji dan proveli na plaži jednog od jezera u Beloj Crkvi. Kolege iz Ibis Instruments-a zajedno sa kolegama iz Ibis Solutions-a, iz svih zemalja regiona u kojima smo prisutni, počevši od Srbije preko Bosne i Hercegovine i Makedonije pa do Slovenije nasumično su se podelili u timove i učestvovali u interesantnim igrama koje su za cilj imale da razviju novu dimenziju timskog rada i nauče učesnike novim veštinama pa je osim disciplina kao što su veslanje, alpinizam, gađanje iz airsoft oružja, bilo i disciplina koje su zahtevale snalažljivost, analitičko razmišljanje i timski duh, kao što su deaktiviranje bombe po uzoru na Escape Room igre i prelazak preko minskog polja korišćenjem dostupnih predmeta.

S obzirom da je glavna tema ovogodišnjeg Team Buildinga bila dvadestepetogodišnjica firme, pokušali smo da se setimo koje su sve to lepe stvari obeležile 1996, godinu kada je Ibis Grupa osnovana. Tako su nastale majice sa slikama Nicolasa Cage-a koji prima prvi Oskar, logotipom Jave, ICQ-a, i Voodoo grafičke kartice koji su se tada pojavili, ovce Dolly koja je tada klonirana, Ericssona 628 – kultnog mobilnog telefona koji je tada lansiran kao i mnogih drugih dostignuća koji su obeležili tu godinu.

Nakon proglašenja pobednika i uručenja nagradi nastavljeno je kupanje i druženje na plaži a zatim odlazak na Srebrno jezero gde se nakon nešto formalnije večere nastavio apsolutno neformalni provod kakvog smo se svi uželeli i dugo ga priželjkivali.

Ovakvi momenti kada se celokupan tim okupi i provede dan ili dva zajedno u dobrom provodu su neprocenjivi i ostaju nam da o njima pričamo do sledećeg okupljanja. To je ono što mi nazivamo Ibis kulturom i negujemo i zbog čega više ličimo na veliku porodicu nego na IT kompaniju.