Pattern Pattern
Home Insights Vesti i Događaji Ibis Solutions na Data Science konferenciji

Ibis Solutions na Data Science konferenciji

Data Science Conference održana prethodne nedelje svakako predstavlja jedan od najbitnijih događaja u domenu analitike i obrade podataka i to na međunarodnom nivou. Ovogodišnjoj konferenciji koja je u hibridnom formatu trajala čak pet dana prisustvovalo je više od 1.500 učesnika, mahom iz regiona ali i širom sveta.  Više od 200 najznačajnijih međunarodnih stručnjaka iz domena veštačke inteligencije i Data Scienc-a govorilo je o poslednjim dostignućima u preko 20 različitih tematskih celina.

Ibis Solutions je na konferenciji održao prezentaciju o implementaciji Data Science naprednih algoritama u Ibis softverskim proizvodima. Fokus je bio na tome kako se rezultati algoritama uklapaju u savremene softverske proizvode i na koji sve način mogu da podrže strateške odluke kako bi se omogućila optimalna ulaganja u LTE i 5G mobilnu i fiksnu telekomunikacionu infrastrukturu.

„Naša glavna ideja za praktičnu upotrebu ovako prilagođenih softverskih rešenja je da uspešno povežemo poslovnu strategiju, ciljeve prodaje i prognoze ostvarenih tržišnih udela sa optimalnim obimom neophodnih investicija u proširenje tehnoloških potencijala. Prezentacija naših softverskih rešenja izazvala je dodatno interesovanje učesnika konferencije i animirala ih da dalje razmišljaju o novim načinima korišćenja za dodatno unapređenje poslovanja. Veoma smo zadovoljni prikupljenim povratnim informacijama i nivoom interesovanja učesnika u prepunoj sali. To nam je najbolji znak da smo na dobrom putu“, rekao je Vladimir Rakić, direktor razvoja softvera u Ibis Solutions.

Korišćenjem naših naprednih analitičkih alata zasnovanih na IBM platformama i unapređenih Ooklinim metričkim podacima, moguće je dobiti odgovore na suštinska pitanja kao što su:

– Kako optimizovati investicije i obezbediti brz povrat uloženih sredstava?

– Koji je minimalni iznos ulaganja potreban da bi se ostvarili ciljevi kompanije?

– Koja su poboljšanja moguća na osnovu unapred definisanog CAPEX budžeta?

– Gde je najbolje investirati u okviru postojeće infrastrukture?